Hivatalos eredeti Angol nyelvű oldal

2021 január 30

Kattints a képre


Gépi fordítás

Fontos tudni | A SkyWay részvények nem “eladók”

A SkyWay projektbe történő befektetés vonzása tömeges finanszírozás révén valósul meg: egy személy bizonyos feltételek mellett részesedést szerezhet a vállalatban befektetései fejében. A SkyWay részvények azonban nem értékpapírok, nem “vásárolhatók meg”, mint részvények a tőzsdén. A SkyWay beruházásokat az átváltható kölcsönszerződés formalizálja.

Az átváltható kölcsönszerződés olyan megállapodás, amelynek értelmében a befektető pénzkölcsönt ad a társaságnak, amelyet részvényekké lehet átalakítani vagy akár 3 éves időtartam alatt visszafizetni legfeljebb 4% -os nyereség mellett.

Az átváltható kölcsönszerződés megkötésekor a befektető, ha kívánja, aláírja a Követelést, amellyel azonnal megkapja a társaság tulajdonrészeit és a SkyWay technológia társtulajdonosa lesz. Ha nem írja alá a Követelést, kölcsönfeltételekkel kölcsönzik pénzeszközeiket: a befektető akár 3 év múlva is visszakaphatja azokat, legfeljebb 4% -os hozam mellett.

Az átváltható hiteleket gyakran találják a kockázati tőke induló iparában. Az Egyesült Államokban például az ilyen megállapodásoknak két speciális formája létezik – a SAFE (egyszerű megállapodás a jövőbeli részvényekre) és a KISS (Keep It Simple Security).

A korai szakaszban történő befektetés meglehetősen kockázatos, és az első befektetők kedvezőbb feltételeket akarnak, mint a későbbi szakaszok befektetői. Ezért egy átváltható kölcsönszerződés alapján az első befektetők kedvezményt kapnak a későbbi szakaszban lévő befektetőkhöz képest. A SkyWay részvényeinek is van ilyen kedvezménye, amelyet a projekt fejlesztésének 15 szakaszában mindegyikben csökkentenek.

Így a SkyWay projekt nem “értékesíti” a részvényeit. Helyesebb azt mondani, hogy a befektetők hitelt adnak a projektnek, amelyet a társaság alaptőkéjében lévő részvények biztosítanak. És ha akarják, a befektetők tulajdonba veszik ezeket a részvényeket, vagy fedezetként kölcsönként hagyják őket.